Trending
Loading...
  • Photography
  • Recent Video
  • Up Story

Photography

Recent Video

Up Story

Recent Post

Saturday, November 19, 2016
Benarkah Perempuan Lebih Suka DiTipu Untuk Sedapkan Hati?

Benarkah Perempuan Lebih Suka DiTipu Untuk Sedapkan Hati?

Benarkah Perempuan Lebih Suka DiTipu Untuk Sedapkan Hati?, Man Vs Women, Gender Issues, Gender War, Perempuan Suka DiTipu,

Benarkah perempuan rasa lebih senang atau rasa lebih lega apabila ditipu berbanding apabila lelaki bercakap benar? Hmmm sudah tentulah tiada siapa suka ditipu. Tapi dalam hal-hal tertentu nampaknya perempuan sememangnya layak ditipu dan lebih baik tidak perlu tahu hal sebenar.

Isu ni berkaitan dengan video pertama, yakni video menguji orang lelaki. Lelaki suka wanita bermekap atau natural look. Kebanyakkannya menyatakan mereka memilih natural look. Lepas tu ada keluar pula video membidas balik pilihan natural look yang lelaki dah nyatakan.

Isu gender war ni sampai bila-bila pun takkan selesai. Sama seperti isu pemandu wanita lebih cuai dari pemandu lelaki. Apa sahaja yang lelaki buat perempuan nak buat, apa sahaja yang perempuan buat lelaki nak buat mesti akan ada kekurangannya. Jadi perempuan akan nampak bodoh bila bercerita tentang alatan lelaki dan lelaki akan nampak bodoh apabila bercerita mengenai alatan wanita.

Ok berbalik pada isu lelaki suka perempuan tidak bermekap yakni natural look. Apa yang aku nampak dah faham maksud natural look bagi wanita adalah muka tanpa makeup. Tiada sepalit calit pun makeup di muka mereka. Maksud natural look bagi lelaki adalah natural beauty. Bukannya bila perempuan buang semua mekap, muka pucat itula natural look, muka sembab itulah natural look, muka tak bermaya itulah natural look.

Lelaki bercakap benar mengenai natural look tapi teruk juga dihentam oleh wanita. Perempuan nak jawapan yang macamana?

Apa yang diluah:
“Wah lawanya dia bermekap, berkenan pulak rasa dihati.”

Apa terluah dalam hati:
“Bagaimana la agaknya muka dia bila tanpa makeup?”

Benarkah lelaki memilih wanita natural look berbanding makeup? Aku dah cerita kat post sebelum ini. Kenapa natural look dan apa itu maksud natural look bagi lelaki.

Benarkah Perempuan Lebih Suka DiTipu Untuk Sedapkan Hati?, Man Vs Women, Gender Issues, Gender War, Perempuan Suka DiTipu,

Dah tak perlu nak gaduh isu gender ni.. tak kemana.. meleret-leret pun ambil kerusi makan pop corn krupp.. kruppp.. krupp lagi syok.

Satu je pesanan untuk lelaki, jangan lawan debat dengan perempuan isu-isu macamni. Korang kompem kalah..hahaha. Jangan lawan komen dengan perempuan nanti teruk kena sembur balik..hahahaha.. Majoriti pengkomen perempuan.. Biaq pi la mekap ka tak mekap, buat apa depa nak tau apa yang kita suka.

Cakap yang betul pun depa hentam balik.. So baik kita bohong sunat ja.. Diam-diam sudah.. Kita mengalah sudah.

Friday, November 18, 2016
Kampus Korang Episod 6 - Arahan Shazreen Fazlynda

Kampus Korang Episod 6 - Arahan Shazreen Fazlynda

Kampus Korang Episod 6 - Arahan Shazreen Fazlynda, Feefo, Elfira Loy, Bella Zahir, Shazreen Fazlynda, Kampus, Cerita Kampus, Budak Kolej

Kampus Korang Episod 6. Yeay! Kiara tinggalkan group KATZ dan sertai group Fatini. Kawan yang sebenar tidak boleh dibeli. Kawan sebenar sentiasa memberikan motivasi yang bagus. Apa guna kawan kan kalau tidak dapat membantu kita ke arah kebaikkan kan?

Cerita Kampus Korang berakhir di episod ini. Episod demi episod tak terasa dah layan sampai 6 episod. Well done team Shazreen Fazlynda kerana menghasilkan cerita yang sangat tidak membosankan ini. Bagi yang terlepas episod-episod lalu boleh tonton di sini FEEFO.TV.

[Kampus Korang Episod 1]
[Kampus Korang Episod 2]
[Kampus Korang Episod 3]
[Kampus Korang Episod 4]
[Kampus Korang Episod 5]
[Kampus Korang Episod 6]

Kampus Korang Episod 5 - Arahan Shazreen Fazlynda

Kampus Korang Episod 5 - Arahan Shazreen Fazlynda

Kampus Korang Episod 1 - Arahan Shazreen Fazlynda, Feefo, Elfira Loy, Bella Zahir, Shazreen Fazlynda, Kampus, Cerita Kampus, Budak Kolej

Kampus Korang Episod 5. Kesian pulak tengok Kiara dalam episod ni. Dia tercari-cari kawan yang sejati. Kawan yang boleh dipercayai. Semua benda dia mahu dia boleh dapat kecuali sahabat yang sejati. Sebenarnya beruntung juga kalau Kiara dapat sertai Fatini dan Nana. Kiara dapat kawan sejati, manakala Fatini, Nana dan Abu dapat gunakan popularity Kiara untuk melariskan business burger mereka. Adakah Kiara akan sertai Fatini dan Nana?

SINOPSIS KAMPUS KORANG ARAHAN SHAZREEN FAZLYNDA

Kampus Korang menceritakan kisah seorang gadis bernama Fatini yang ingin menghabiskan zaman belajarnya dengan cemerlang tanpa sebarang drama dan masalah. Namun, perkara yang paling dia takuti menjadi realiti apabila dia bertemu dengan seorang classmate dan juga roomatenya, Nana yang sangat berbeza sifatnya, dramatik dan cuai serta telah beberapa kali menariknya untuk terjebak dalam masalah-masalah yang Fatini tidak ingini, dan tidak pernah diimpikan untuk melibatkan diri.

Ikuti kisah lucu mereka dan kawan-kawan baru yang pelbagai ragam serta pengajaran yang bermakna untuk tontonan anda terutamanya untuk remaja-remaja sekalian. Sebuah cerita bersiri yang berkisarkan tentang persahabatan, kesukaran untuk mengharung dunia yang makin boros dengan pembaziran serta kenangan jiwa remaja di zaman belajar.

Tonton episod seterusnya [Kampus Korang Episod 6 – Arahan Shazreen Fazlynda]

[Kampus Korang Episod 1]
[Kampus Korang Episod 2]
[Kampus Korang Episod 3]
[Kampus Korang Episod 4]
[Kampus Korang Episod 5]
[Kampus Korang Episod 6]

Kampus Korang Episod 4 - Arahan Shazreen Fazlynda

Kampus Korang Episod 4 - Arahan Shazreen Fazlynda

Kampus Korang Episod 1 - Arahan Shazreen Fazlynda, Feefo, Elfira Loy, Bella Zahir, Shazreen Fazlynda, Kampus, Cerita Kampus, Budak Kolej

Kampus Korang Episod 4. Masalah yang sering menghantui hampir semua pelajar. Duit. Kalau yang rajin mereka akan cari kerja sambilan. Kalau yang malas alamatnya kebuluq la macam si Nana. Duit dok perabih kat makanan je. Fatini jugak bijak cari jalan penyelesaian. Cakap bab duit, persahabatan boleh jadi porak peranda oooOOO…

SINOPSIS KAMPUS KORANG ARAHAN SHAZREEN FAZLYNDA

Kampus Korang menceritakan kisah seorang gadis bernama Fatini yang ingin menghabiskan zaman belajarnya dengan cemerlang tanpa sebarang drama dan masalah. Namun, perkara yang paling dia takuti menjadi realiti apabila dia bertemu dengan seorang classmate dan juga roomatenya, Nana yang sangat berbeza sifatnya, dramatik dan cuai serta telah beberapa kali menariknya untuk terjebak dalam masalah-masalah yang Fatini tidak ingini, dan tidak pernah diimpikan untuk melibatkan diri.

Ikuti kisah lucu mereka dan kawan-kawan baru yang pelbagai ragam serta pengajaran yang bermakna untuk tontonan anda terutamanya untuk remaja-remaja sekalian. Sebuah cerita bersiri yang berkisarkan tentang persahabatan, kesukaran untuk mengharung dunia yang makin boros dengan pembaziran serta kenangan jiwa remaja di zaman belajar.

Tonton episod seterusnya [Kampus Korang Episod 5 – Arahan Shazreen Fazlynda]

[Kampus Korang Episod 1]
[Kampus Korang Episod 2]
[Kampus Korang Episod 3]
[Kampus Korang Episod 4]
[Kampus Korang Episod 5]
[Kampus Korang Episod 6]

Kampus Korang Episod 3 - Arahan Shazreen Fazlynda

Kampus Korang Episod 3 - Arahan Shazreen Fazlynda

Kampus Korang Episod 1 - Arahan Shazreen Fazlynda, Feefo, Elfira Loy, Bella Zahir, Shazreen Fazlynda, Kampus, Cerita Kampus, Budak Kolej

Kampus Korang Episod 3. Kelakar tengok reaksi Fatini berkenaan status-status manja laki bini di Facebook. Tiba-tiba terbaca status dari Abu. Habis kalut bila dapat tahu Abu nak bunuh diri. Abu yang poyo tu nak bunuh diri?

SINOPSIS KAMPUS KORANG ARAHAN SHAZREEN FAZLYNDA

Kampus Korang menceritakan kisah seorang gadis bernama Fatini yang ingin menghabiskan zaman belajarnya dengan cemerlang tanpa sebarang drama dan masalah. Namun, perkara yang paling dia takuti menjadi realiti apabila dia bertemu dengan seorang classmate dan juga roomatenya, Nana yang sangat berbeza sifatnya, dramatik dan cuai serta telah beberapa kali menariknya untuk terjebak dalam masalah-masalah yang Fatini tidak ingini, dan tidak pernah diimpikan untuk melibatkan diri.

Ikuti kisah lucu mereka dan kawan-kawan baru yang pelbagai ragam serta pengajaran yang bermakna untuk tontonan anda terutamanya untuk remaja-remaja sekalian. Sebuah cerita bersiri yang berkisarkan tentang persahabatan, kesukaran untuk mengharung dunia yang makin boros dengan pembaziran serta kenangan jiwa remaja di zaman belajar.

Tonton episod seterusnya [Kampus Korang Episod 4 – Arahan Shazreen Fazlynda]

[Kampus Korang Episod 1]
[Kampus Korang Episod 2]
[Kampus Korang Episod 3]
[Kampus Korang Episod 4]
[Kampus Korang Episod 5]
[Kampus Korang Episod 6]

Kampus Korang Episod 2 - Arahan Shazreen Fazlynda

Kampus Korang Episod 2 - Arahan Shazreen Fazlynda

Kampus Korang Episod 1 - Arahan Shazreen Fazlynda, Feefo, Elfira Loy, Bella Zahir, Shazreen Fazlynda, Kampus, Cerita Kampus, Budak Kolej

Apa pula drama pada kali ini? Kampus Korang Episod 2. Dalam episod ini menampilkan Shazreen Fazlynda sendiri selaku pengarah Kampus Korang sebagai pensyarah Fatini dan Nana. Masalah yang dihadapi oleh Fatini kali ini adalah mengenai group assignment. Fatini dan Nana perlu terima seorang ahli kumpulan baru yakni Kiara. Cukup menjengkelkan. Bajet lawa, hmm memang lawa pun.. maklumlah anak orang kaya.

Jom tonton cerita Kampus Korang Episod 2.

SINOPSIS KAMPUS KORANG ARAHAN SHAZREEN FAZLYNDA

Kampus Korang menceritakan kisah seorang gadis bernama Fatini yang ingin menghabiskan zaman belajarnya dengan cemerlang tanpa sebarang drama dan masalah. Namun, perkara yang paling dia takuti menjadi realiti apabila dia bertemu dengan seorang classmate dan juga roomatenya, Nana yang sangat berbeza sifatnya, dramatik dan cuai serta telah beberapa kali menariknya untuk terjebak dalam masalah-masalah yang Fatini tidak ingini, dan tidak pernah diimpikan untuk melibatkan diri.

Ikuti kisah lucu mereka dan kawan-kawan baru yang pelbagai ragam serta pengajaran yang bermakna untuk tontonan anda terutamanya untuk remaja-remaja sekalian. Sebuah cerita bersiri yang berkisarkan tentang persahabatan, kesukaran untuk mengharung dunia yang makin boros dengan pembaziran serta kenangan jiwa remaja di zaman belajar.

Tonton episod seterusnya [Kampus Korang Episod 3 – Arahan Shazreen Fazlynda]

[Kampus Korang Episod 1]
[Kampus Korang Episod 2]
[Kampus Korang Episod 3]
[Kampus Korang Episod 4]
[Kampus Korang Episod 5]
[Kampus Korang Episod 6]

Copyright © 2016 azstory311 © All Right Reserved
Designed by Odd Themes
Back To Top