Sunday, June 12, 2016

Berapa Banyak Baju Yang Kau Ada?

2 comments

Berapa Banyak Baju Yang Kau Ada? Nile.com.my, Online Shopping, Jual Online, Baju Murah, Malaysia Online Shopping

Berapa Banyak Baju Yang Kau Ada? Bila ditanya berapa helai baju yang aku ada, secara jujurnya aku memang takde banyak baju. T-shirt ada 3 helai sahaja, dua helai lengan panjangtiga2 helai lengan pendek. Yang lain-lain t-shirt kerja. Seluar jeans sehari satu, ada 4 helai..hahahaha dah tentu lagi 3 hari pakai recycle.

 

Best kalau ada baju bersusun dalam almari. Tapi dalam tu nak ada sepesen je.. Ada warna kelabu, biru, merah dengan hitam. Takmau bercorak-corak. Nak plain je.

 

Yang tanya aku ada baju ke tak selalunya arwah mama la.

“Ko takde baju lain ke nak pakai?”

“Berapa banyak baju yang ko ade?”

“Tak beli baju ke?”

“Takde baju baru ke asyik pakai yang tu je?”

 

Jarang sangat la aku nak shopping baju seluar, mungkin sebab bab memilih baju aku agak memilih. Aku tak nak pakai baju yang menjadi trend terkini. Kalau boleh taknak pakai baju yang menjadi trend semasa. Biar simple, dan senang matching.

 

Ehem.. sekarang beli baju seluar online je.. beli kat nile.com.my takyah nak bazir minyak dan masa keluar cari dan beli baju…hehehe Setakat ini aku rasa service penghantarannya memuaskan. Cepat dan dipercayai. Kualiti? dari 10 aku rate 7 je.

 

//

Wednesday, May 25, 2016

Tandas Awam Di Stesen Minyak Menjadi Sasaran Mudah Perogol?

1 comments

Tandas Awam Di Stesen Minyak Menjadi Sasaran Mudah Perogol? Stesen Minyak Petronas, Perogol Stesen Minyak,

Tandas Awam Di Stesen Minyak Menjadi Sasaran Mudah Perogol? Sebenarnya dimana-mana sahaja boleh berlaku bila sahaja si perogol nampak dan mempunyai peluang. Peluang apabila mangsa sedang bersendirian. Gerun membaca berita seorang wanita sempat melarikan diri dari hampir menjadi mangsa rogol baru-baru ini di stesen minyak Petronas Bandar Baru Rawang.

 

Wanita Cerita Detik Cemas, Bergelut Dengan Lelaki Cuba Rogolnya Di Dalam Tandas Stesen Minyak.

 

Kes di atas rasanya bukan pertama kali berlaku kot. Sudah ada kejadian sebelum ini yang berlaku. Untuk mengelakan kejadian seumpama ini berlaku, tolong.. tolong.. tolong perhatikan keadaan sekeliling. Jangan pergi ke tandas bersendirian. Abang, suami, ayah, dan kawan jangan biarkan isteri, kawan, adik, kakak, pergi sendirian ke tandas.

 

Penat memandu bukannya alasan untuk anda membiarkan mereka pergi sendirian ke tandas. Jangan malas nak matikan kereta untuk teman mereka ke tandas. Jangan biasakan diri menunggu di dalam kereta hanya kerana mereka cuma mahu ke tandas.

 

Ingat belajar dari apa yang telah berlaku jangan biarkan anda pula berpeluang menjadi salah satu darinya.

 

.

Tuesday, April 26, 2016

Horrifying Story #7 : Sudah Tahu Ke?

4 comments

Horrifying Story #7 : Sudah Tahu Ke?, Cerita Seram, Takut, Seram, Horror, Creepy Stories

Horrifying Story #7 : dah Tahu Ke?. Lewat malam Andy tersedar dari tidur apabila mendengar tangisan bayinya, Josh dikamar bayi.. Lalu dia mengejutkan isterinya Ana untuk melihatkan Josh. Ana bangkit dah terus keluar dari bilik menuju ke bilik Josh. Dari monitor bayi yang terpasang, Andy dapat mendengar suara Ana mendodoikan Josh.

 

Suara Ana menyanyi memujuk-mujuk Josh supaya tidur membuatkan Andy tersenyum. Hampir sahaja Andy ingin melelapkan mata, terdengar suara bayi merengek. Datangnya dari bawah katil tempat Andy tidur. Andy tanpa rasa syak apa-apa menyingkap cadar dan mengintai bawah katil.

 

“Andy, syhhhhhhh..!” Ana menyuruh Andy diam dan tidak berbuat bising.

 

Alangkah terkejutnya Andy apabila mendapati isterinya Ana bersama bayinya Josh berpelukkan di bawah katil. Ana menggigil, manakala Josh dalam dakapan mula merengek namun Ana sedaya upaya menutup mulut Josh.

 

Krikkkk.. krikkkk.. bunyi dari monitor bayi.

 

“Sudah tahu ke?” suara ‘ANA’ berbisik melalui monitor bayi lantas mengilai.

 

“HAHAHAHAHAhahahaHHAHAhaha..!”

 

……………………………….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Total Pageviews

Backlinks

Contact Me